Tuesday, April 6, 2010

kemahiran hidup@ hidup aku.

kemahiran adalah sesuatu yg penting dlm kehidupan seharian.
tnpa kemahiran sume bnde xjd nty.
jadi marilah kte bersama2 togethr2 mncri kmhiran.
dulu time aku form 5,member baik aku fizah, die slalu masak utk parents die..
**************
aku-fizah,blik ni kang jom lepak2 dlu.
fizah-ish,xleh laa,
aku-nape?
fizah-blik ni aku nk kne masak..nty mak ayh aku blik keje.
aku-owh,,yeke..ko slalu msk pe?(dlm aty aku terdetik 1 rasa)
fizah-msk je pe2 pon yg de dlm frigde tu..
aku-owh...(rasa yg susah untuk aku ungkapkan)
**************
aku rasa 1 perasaan yg aneh..
n terkejut...
aku xpnh masak till form 5,klu stkt tlg2 kt dpr tuh de la..
my Mem Besar xpnh suh aku masak..
so do with my sis...
but when aku smpai je kt institut pendidikan guru ni,aku blaja mcm2 kmhrn dlm life aku..
even things yg aku x expect aku kne blaja pon trpkse blaja gak..
heheh,but im still happy n enjoy my learning..
bile masuk je kt cni aku blja menjahit,memasak,n mcm2 lg..
now,i can beat fizah!
even aku x expert cgt pon but aku cube..im trying...
frst thng yg aku wt ialah Mee Kari..
kuih prtme aku wt karipap..hehe
pastuh aku da pndai wt kuih keria, popia goreng..
and da rety wt kuih almond london n kek choc moist...
1 day.....
aku balik,cuty...
*****************
ma-kak teh,ma penat la,..g masak pe2..(dat time da kul 12tgh ary)
aku-hah?????(aku mmg terkejut gile cz my mum xpnh suh i masak!)
ma-masak je pe2..
aku-mmmm,yelaaa...(dlm aty ade kerisauan yg melanda)
***************
aku trpikir2, pe bnde laaa aku nk msk ni,
aku bukannye expert cgt pon msak..
but berbekalkn iman di dada dan pengalaman yg ade sepanjng cooking clsz yg aku pnh attend...
aku pon strt la memasak...
hahhah.
so simple...
aku masak smbal sotong..
aym goreng....
n syr cmpur ckit n susun salad dlm pinggan...
kikikikikikiki...
rse die...perghhhhhh,xyh ckp laaa,da aku yg masak mzty la cdp kn..hahahahah
aku akan upgrade lg skill memasak aku!
yesh!chaiyok!


3 comments:

arifadela said...

walk...

bern shneider said...

salam...
cm nh la bru power puff gurl.. pndai memasak.. satu2nye senjata wanita yg mampu mencairkn aty mane2 lelaki.. hek3.. bgus2 pndai sha masak kn.. siap ade hiasan salad lg cm kt otel plak hahaha.. papepon congrat!! gud job~

Shasha Moktar said...

arifadela-walk.....
bern-hahahah...budak bru blja ni.lom expert g.still in training,kekekekkeke